Herbestemming OLV Kerk

de MET

Reacties
 • Leen VD

  ongeveer 2 jaren geleden

  Er zijn zeker leuke ideeën bij. We vinden het wel belangrijk dat er voldoende speelruimte blijft op het grasveld voor alle kinderen om te spelen. Dit wordt momenteel heel regelmatig gebruikt en het zou jammer zijn als dit niet meer mogelijk is. Kinderen van de nabij gelegen scholen die na de schooluren veel spelen op de bergen zand, chiroleden van chiro Pako die elke zondag het plein gebruiken om te ravotten,... Naargelang hoe de kerk verbouwd wordt, zijn we wel wat ongerust dat het grasveld een parkje wordt met enkele wandelpaden en waarin kinderen niet meer kunnen spelen... Op sommige plannen is dit zo uitgetekend. Graag hier toch rekening mee houden aub. Ook de grote glaspartij baart ons wat zorgen. We denken maar aan jongeren die er vaak voetballen en waarbij er wel eens meerdere glaswanden zullen sneuvelen. Iets cultureels kan zeker, maar hou rekening met de plaatselijke chiro die wekelijks gebruik maakt van het grote grasveld op zondag. Het zou heel erg jammer zijn als dit niet meer mogelijk zou kunnen zijn. Kinderen moeten zich kunnen uitleven en als er geen plaats meer is, hangen kinderen meer rond op straat. Als jullie hier rekening mee houden, kan er zeker iets leuks mee gedaan worden. Uit naam van Chiro Pako

  • Ludwine M

   ongeveer 2 jaren geleden

   Mooi gedetailleerd en modern uitgevoerd concept.

   • eddy j

    ongeveer 2 jaren geleden

    Hoe een openbaar gebouw kan omgevormd worden tot een prachtig interieur dat ten goede komt voor de gemeenschap.De samenstelling laat zien dat dit veel troeven heeft.

    • Jan S

     ongeveer 2 jaren geleden

     Waarom geen combinatie van de 3 ontwerpen. Met een ontmoetingsplaats , en taverne een wekelijkse markt , een ruimte voor voorstellingen en tentoonstellingen , een startplaats voor fiets en wandeltochten en ruimte voor busparking zodat een troef is voor het toekomstige toeristisch masterplan en de hele gemeenschap.

     • noens R

      ongeveer 2 jaren geleden

      Mooi concept!

      • Joris D

       ongeveer 2 jaren geleden

       Grafisch een van de mooiste uitgewerkte concepten met veel lichtinval. De soort van farmers-market met kookgelegenheid is een leuk ideetje, weet alleen niet of Nijlen daar groot & druk genoeg voor is op dagdagelijkse basis. Verder mis ik een link met de lokale jeugdbeweging, er is voor hun geen manier om de ruimte rondom of in de kerk te benutten en dat is een gemiste kans.

      • Kristel M

       ongeveer 2 jaren geleden

       Ik woon in de buurt en vind dit een tof idee. Voor de buitenruimte moet er rekening gehouden worden met de jeugdbeweging die er iedere zondag speelt. Het laatste concept neemt naar mijn mening te veel ruimte van hen weg. Ik ben benieuwd naar het resultaat!

      • Liliane VL

       ongeveer 2 jaren geleden

       Ik koos voor een ander concept; ik vind een overdekte markt niet zo nuttig . Dit is minder veelzijdig en minder bruikbaar voor andere doeleinden...? Moniek V