Wat wil jij samen met de gemeente Nijlen realiseren?

Meerdere vuilbakken in onze gemeente.

- Zelf hondeneigenaar. - Jammer dat er zo weinig vuilbakken zijn in onze gemeente. - Moet soms, tijdens een wandeling een half dorp afwandelen, alvorens er één tegen te komen. - Dorp moet niet vol staan, maar bv. op meerdere strategische plaatsen, verspreid over onze gemeente. - Belangrijk naar de maatschappij toe om hond volledig onder controle te hebben (liefst beide handen hiervoor vrij hebben dus). - Ben zelf tegen sluikstorten, maar snap wel dat sommige mensen (ik niet!), om deze reden hun zakjes gewoon in de kant gooien. - Misschien zijn "poeppalen" een idee (zie foto) - Al in meerdere gemeenten in gebruik en enkel bedoeld voor poepzakjes.

Reacties
 • Liliane VL

  ongeveer 8 maanden geleden

  Hondenpoep palen zijn een goed idee: Ze zijn uitsluitend geschikt daarvoor ( als ze niet gesaboteerd worden natuurlijk door vandalen) Ik heb ze reeds gezien aan de kust...

  • Rene B

   ongeveer 2 jaren geleden

   Met een beurtrol van hondeneigenaars om de poeppalen geregeld leeg te maken.

   • Postbus G

    ongeveer 2 jaren geleden

    De gemeente doorloopt op dit moment een 3-jarig coachingtraject van Mooimakers met als doel een effectief en efficiënt zwerfvuil- en sluikstortbeleid uit te bouwen en te implementeren. Dit houdt o.a. ook een optimalisatie van het vuilnisbakkenbeleid in. Elke vuilnisbak wordt gedurende een bepaalde tijd gemonitord en indien nodig gaan we vuilnisbakken bijplaatsen, verplaatsen of verwijderen. Maar er komen géén afzonderlijke vuilbakken voor de uitwerpselen van honden. We kiezen ervoor om gewone vuilbakjes te gebruiken. Deze kunnen gebruikt worden voor poepzakjes maar ook voor ander klein afval. Palen met enkel hondenpoep zijn zeer onaangenaam voor onze medewerkers en we merken dat mensen vaak niet alleen hondenpoep kwijt willen in de vuilbakken. Al dit zal ook opgenomen worden in de toeristische huisstijl die momenteel wordt uitgewerkt.

    • Liliane VL

     ongeveer 8 maanden geleden

     Maar de gemeente doet de gewone vuilbakken weg wegens overlast en sluikstorten naast de vuilbak ! Is het niet ? Dus weer geen oplossing voor hondeneigenaars....Er staan echt steeds maar minder vuilbakken in de gemeente en zelf gezien hoe dikwijls ze stiekem volgepropt worden met restafval ! !